Επιστρέφει το "ραδιόφωνο" των Ελλήνων πιλότων

Μετά από καιρό η "ΕΡΑ1 Πρώτο Πρόγραμμα" εκπέμπει πάλι στα 729kHz των AM (Μεσαία Κύματα) από τον Άγιο Στέφανο Αττικής.

H AOPA Hellas είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με την Ελληνική Ραδιοφωνία και μας είχαν διαβεβαιώσει πως το πρόβλημα θα λυθεί συντόμως. Έτσι κι έγινε πρόσφατα και τα 729 kHz είναι πάλι στον αέρα.

Είναι κατά τρόπον τινά και η συχνότητα «ραδιοφώνου των Ελλήνων πιλότων» που πιάνουμε από το ADF στο αεροπλάνο σε μεγάλη εμβέλεια. Για κάποιους ιπτάμενους της εποχής της "Εθνικής Αερογραμμής" μας, αυτή η συχνότητα στο ADF του Boeing ήταν η πρώτη επαφή με την "Πατρίδα" στο πιλοτήριο καθώς πλησίαζαν κατά την επιστροφή από Ηπειρωτικά και διηπειρωτικά ταξίδια.

Στα αεροσκάφη Γενικής Αεροπορίας που έχουν ADF, όταν συντονιστούμε στα 729 kHz ακούμε πάλι την ΕΡΑ1. Η εγκατάσταση είχε κάποια βλάβη και επισκευάστηκε.

Εννοείται πως πλέον όλα είναι ψηφιακά και μπορεί κάποιος να ακούει ραδιόφωνο ψηφιακά με 5G στο κινητό μέσα στο αεροπλάνο όσο υπάρχει εμβέλεια ή από το https://greekhelicopters.gr/helos/aviradio/ αλλά αυτό το σήμα των AM έχει κάτι το ιδιαίτερο, κάτι "Retro" και το ακούς μέσα στο αεροσκάφος από το ADF σε μεγάλες αποστάσεις.