Εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Δήμερη

Πριν λίγες μέρες (21/1/2024) έγινε στο Τατόϊ εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Δήμερη Κυβερνήτη ΟΑ (1947-1984), ο οποίος υπήρξε κυβερνήτης της ΟΑ και διακεκριμένος αεραθλητής, με ιδιαίτερη αγάπη στις ακροβατικές πτήσεις με μονοκινητήρια αεροπλάνα. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο παλαιός συνάδελφος του στην ΟΑ κυβερνήτης Κάρολος Λάμπρου και παραβρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι του παλαιοί κυβερνήτες  και φίλοι του αεραθλητές, πιλότοι αεροπλάνων και ανεμοπτέρων. Την AOPA Hellas εκπροσώπησαν ανεπίσημα ο πρόεδρος Κυπριανός Μπίρης και το μέλος του δ.σ. Αλέξανδρος Τριτσιμπίδας, παλαιός στενός φίλος του Γιώργου.

 

Μίλησαν ο διοργανωτής της εκδήλωσης και κάποιοι φίλοι του που αναφέρθηκαν στο βιογραφικό του αλλά και στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στις 22/1/1984  στη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων στο Τατόϊ κατά το οποίο έχασε την ζωή του πετώντας με το δικό του ακροβατικό αεροπλάνο Mudry Cap 21, και βυθίζοντας στο πένθος όλη την αεροπορική οικογένεια.  

 

Για τον Γιώργο Δήμερη, ο Αλέξανδρος Τριτσιμπίδας στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι ήταν ένας επαγγελματίας αεροπόρος αλλά και φανατικός αεραθλητής. Και πρόσθεσε ότι χαρακτηριστικό του ήταν ότι πετούσε όχι απλά για  βιοπορισμό αλλά για την ίδια την πτήση... Η πτήση ήταν το hobby του, ο έρωτας του, είτε πετούσε με το Β-737 είτε με μονοκινητήρια ακροβατικά αεροπλάνα. Είχε μάλιστα την πρωτοβουλία να ιδρύσει την Ακροβατική Λέσχη Αθηνών (ΑΚΡΟΛΑ) ένα αεραθλητικό σωματείο, με σκοπό την συγκέντρωση φίλων των ακροβατικών και την διάδοση τους στην χώρα μας. 

 

Η λατρεία του για τα ακροβατικά τον έκανε να αγοράσει το μονοκινητήριο ακροβατικό αεροπλάνο με το οποίο ήταν γραφτό να κάνει την τελευταία πτήση του στο Τατόϊ πριν 40 χρόνια. 

Και κλείνοντας,  ανέφερε ότι όσοι τον γνώρισαν και πέταξαν μαζί του δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ !