Επιστολή της AOPA Hellas στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

H AOPA Hellas με επιστολή της ενημερώνει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την παράβλεψη της Διεθνούς Νομολογίας αναφορικά με τη Συνθήκη Σένγκεν και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στη Γενική Αεροπορία και τον Αεροπορικό Τουρισμό. 

Ακολουθεί η επιστολή: 

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Το θέμα του αεροπορικού τουρισμού, οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξής του και η επιτυχής διαχείριση των εμποδίων αυτής είναι η συζήτηση που επιθυμούμε να κάνουμε μαζί σας.

Ακριβώς πριν έναν χρόνο, στις 24 Ιανουαρίου 2023, συστάθηκε η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού (ΦΕΚ Β00305/24.01.2023) με εισήγηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο, εκκρεμεί η ενεργοποίησή της και, κατ’ επέκταση, η δρομολόγηση της διευθέτησης των προβλημάτων που απασχολούν τη Γενική Αεροπορία.

Τη σύσταση της Επιτροπής επιδίωξε η AOPA Hellas* και η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων σε συνεργασία με την Υφυπουργό Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, κύριο Γιάννη Ξιφαρά, προκειμένου να διευθετηθούν χρόνια προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Γενικής Αεροπορίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όταν επιχειρούν να κάνουν αεροπορικό τουρισμό στη χώρα μας και ειδικότερα στα νησιά μας. Το πιο σημαντικό από όλα τα θέματα που απασχολεί το χώρο μας είναι ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τους διεθνείς κανόνες και νόμους, αναφορικά με τη Συνθήκη Σένγκεν.

Παρακαλούμε δείτε συνημμένη επιστολή της AOPA Hellas (Aircraft Owners & Pilots Association Ελλάδaς)*, καθώς και το ΦΕΚ ίδρυσης της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού, η ενεργοποίηση της οποίας εκκρεμεί.

 

Με τιμή,

 

Για την AOPA Hellas

Κυπριανός Μπίρης

Πρόεδρος

 

www.aopa.gr