ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ετήσια τακτική Γεν Συνέλευση της ΑΟΡΑ Ελλάς, στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα. Παρευρέθηκαν 42 μέλη και υπήρξαν 22 εξουσιοδοτήσεις. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρξαν αρκετές εξουσιοδοτήσεις, από μέλη προς άλλα μέλη. Παλαιότερα όλες οι εξουσιοδοτήσεις ήταν αποκλειστικά και μόνον προς μέλη του ΔΣ

Για πρώτη φορά η Γεν Συνέλευση είχε σημαντικό ενημερωτικό περιεχόμενο. Πριν από την καθιερωμένη δεξίωση το Σάββατο το βράδυ, εκ μέρους της AirBP μίλησε ο κ Τζεβελέκος manager πωλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρουσίασε τα καινούργια προγράμματα της εταιρείας, Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα ενημέρωσης την Κυριακή πριν από την έναρξη της Γεν Συνέλευσης. Ο Αργύρης Μάμας παρουσίασε το πρόγραμμα αντικατάστασης των ασυρμάτων με καινούργιες συσκευές με διαχωρισμό 8,33 ΚΗz. Ο πτέραρχος εα. Πάνος Δημητριάδης παρουσίασε το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων με έμφαση στην Γεν Αεροπορία. Ακολούθως ο Α Αντιπρόεδρος κ. Κυπ Μπίρης παρουσίασε τις επαφές με την Fraport για την βελτίωση των οικονομικών και διαχειριστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στα αεροδρόμια της εταιρείας. Το ενημερωτικό πρόγραμμα έκλεισε ο γιατρός και ΑΜΕ κ Γρήγορης Κυριακού που παρουσίασε θέματα της αρμοδιότητας του

Ακολούθησε το τυπικό μέρος της Γεν Συνέλευσης. Ο Πρόεδρος και ο Ταμίας παρουσίασαν τα Διοικητικά και τα οικονομικά πεπραγμένα του Σωματείου το 2016, και αναγνώστηκε η έκθεση της Εξελικτικής Επιτροπής.

Η Γεν Συνέλευση με ψηφοφορία απάλλαξε παμψηφεί το ΔΣ από τις ευθύνες της χρήσης του 2016. Επίσης παμψηφεί εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2017.

            Στις άλλες εκδηλώσεις εντυπωσιακή ήταν η εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα που έγινε με το 9 θέσεων μίνι βαν του Μ, Καραπερίδη ο οποίος ήρθε από την Θεσσαλονίκη ειδικά για τον σκοπό αυτό. Είναι πιλότος αεροπλάνων και ελικοπτέρων, είναι μηχανικός αεροπλάνων με πτυχίο EASA κατά Part 66 και ιδιοκτήτης Τουριστικού Γραφείου,

            Η εκδρομή στα Μετέωρα σχεδιάστηκε ειδικά για τους ξένους χειριστές που είχαν προγραμματίσει να έρθουν. Φυσικά όλοι ακύρωσαν όταν έμαθαν ότι θα πρέπει να προσγειωθούν σε αεροδρόμια της Fraport και κατά την άφιξη και κατά την επιστροφή   Μία ομάδα υδροπλάνων από την Ιταλία που θα ερχόταν ειδικά για να προσγειωθούν στη Λίμνη Πλαστήρα, ακύρωσαν επίσης όταν έμαθαν ότι δεν υπήρχε η σχετική άδεια Παρ όλα αυτά, δύο Ελληνικά υδροπλάνα, ένα από την Αθήνα και ένα από την Θεσσαλονίκη ήρθαν τελικά και προσγειώθηκαν στον αεροδρόμιο της Μυρίνης. Ούτε αυτοί πήραν άδεια να πιάσουν στη Λίμνη.

            Ο καιρός ήταν πολύ καλός όλη την ημέρα του Σαββάτου. Έριξε όμως δυνατή βροχή την Κυριακή με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να φύγουν κάποια αεροπλάνα και να γίνουν μούσκεμα οι προγραμματισμένες πτήσεις εθισμού.

            Ευχάριστη έκπληξη ήταν το livestreamingμέσω του facebookπου οργάνωσε η Αερολέσχη Νομού Καρδίτσας. Ολόκληρη η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά ειδικά τις ενημερωτικές ομιλίες. Ήταν μία εντυπωσιακή επιτυχία της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσας, που θα πρέπει και εμείς να την αντιγράψουμε και να την επαναλαμβάνουμε σε κάθε παρόμοια περίπτωση.

            Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση του αεροπορικού υλικού για τους πιλότους (πουκάμισα με το σήμα της ΑΟΡΑ καπέλα κλπ) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά «ζωντανά» στα μέλη. Πουλήθηκαν ΟΛΑ. «Ξεπουλήσαμε» που λένε οι έμποροι Ήταν λίγα τα κομμάτια. Ήταν ακριβά για την Ελληνική αγορά. Μιλάμε όμως για πρακτική κατασκευή και για ωραία εμφάνιση. Ήταν λίγα τα κομμάτια και εξαντλήθηκαν όλα από αυτούς που τα είδαν πρώτοι. Οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν την επόμενη παραγγελία.

            Πρόβλημα υπήρξε με κάποια μέλη, που είχαν κλείσει δωμάτια στο ξενοδοχείο, και άλλαξαν γνώμη και δεν ήρθαν τελικά, αλλά δυστυχώς δεν επικοινώνησαν για να ακυρώσουν την κράτηση. Ο κάθε ένας φυσικά μπορεί να αλλάξει γνώμη και να ακυρώσει. Το σωστό όμως είναι να επικοινωνεί με το ξενοδοχείο και να ακυρώνει. Στην προκείμενη περίπτωση το ξενοδοχείο είχε άδεια δωμάτια και εμείς διώχναμε μέλη να πάνε αλλού,

FRAPORT

Συνεχίζεται η επικοινωνία με FRAPORT και τα θέματα που αναφέραμε στο προηγούμενο ΗΔΕ.

Περισσότερα στην σχετική παρουσίαση κατά τη Γενική μας Συνέλευση εδώ μετά το 46ο λεπτό.
https://www.youtube.com/watch?v=bqoz6_F4a9g

Προς το παρόν η FRAPORT μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να πληρώνουμε τα δικά τους τέλη με πιστωτική κάρτα στο αεροδρόμιο και έτσι να μη γίνεται αυτό μέσω handler με την επιβάρυνση "disbursement" 10% προμήθεια. Για τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες να διαβάζετε το www.aopa.gr/Info

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ   ΣΥΝΔΡΟΜΗ
ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ   ΑΟΡΑ
ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΡ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΕΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

Αμέσως μετά την Γεν Συνέλευση ο γιατρός ΑΜΕ Γρ.. Κυριακού έγινε δεκτός σαν νέο Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ. Γιατρέ καλώς όρισες στην παρέα μας. Και καλή δύναμη να ανεβούμε όλοι μαζί την ανηφόρα της Γεν Αεροπορίας.

833

Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αλλαγή ασυρμάτων με συσκευές νέας τεχνολογίας

Δυστυχώς παρά τις επαλειμμένες ανακοινώσεις της ΑΟΡΑ Ελλάς τα περισσότερα αεροσκάφη Ελληνικού νηολογίου δεν έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι ιδιοκτήτες χάνουν περίπου το 20 % της αξίας αγοράς και τοποθέτησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε όλους όσους αντικαταστήσουν έγκαιρα τους ασυρμάτους τους.

Μπορείτε μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνετε loginσ αυτό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο www.833.IAOPA.eu.

Συμπέρασμα

Η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής, που γίνονται απ ευθείας στο www.833.IAOPA.eu λήγει στις 30 Ιουνίου, δηλ σε λίγες μέρες. Όσοι έχουν αεροπλάνα Ελληνικού νηολογίου και δεν το κάνουν, δεν θα χρηματοδοτηθούν από αυτό το πρόγραμμα.

Πέρα όμως από τη χρηματοδότηση πρέπει να φροντίσετε έγκαιρα να βρείτε προμηθευτές ασυρμάτων νέου τύπου και συνεργεία για την τοποθέτηση. Σύμφωνα με την υπάρχουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ισχύει και στην Ελλάδα, κανένα αεροσκάφος δεν θα μπορεί να πετάξει στην Ευρώπη, την 1η Ιανουαρίου 2018, αν δεν έχει ένα τουλάχιστον ασύρματο νέου τύπου.

Ενημέρωση

Και επειδή είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν καθυστερημένοι που δεν θα είναι έτοιμοι την 1η Ιανουαρίου 2018, η ΙΑΟΡΑ Ευρώπης και οι Εθνικές ΑΟΡΑ ζήτησαν από τώρα να παραταθεί η ημερομηνία εφαρμογής κατά ένα έτος ή ακόμη καλύτερα κατά 2 έτη

Διευκρινίζουμε ότι η παράταση που ζητήθηκε αφορά την ημερομηνία εφαρμογής. Η παράταση δεν αφορά την ημερομηνία υποβολής αιτήματος για χρηματοδότηση που λήγει οριστικά στις 30 Ιουνίου.