Υπόθεση Σωτήρη Παπανικόλα

Η «Υπόθεση Παπανικόλα» αφορά τον γνωστό στην αεροπορική οικογένεια εκπαιδευτή και εξεταστή αεροπλάνων και ελικοπτέρων Σωτήρη Παπανικόλα.
Όπως περιγράφει ό ίδιος με λεπτομέρειες στο επόμενο έγγραφο, είχε ένα αεροπορικό ατύχημα στη Θήβα, στις 6 Φεβρουαρίου 2012 (πριν από ένα και μισό χρόνο περίπου). Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εκπαίδευσης, από πολύ χαμηλό ύψος, λόγο του επικρατούντος ανέμου και τόσο ο μαθητής όσο και ο εκπαιδευτής δεν είχαν κανένα τραυματισμό. Ούτε γρατζουνιά όπως λέει ο ίδιος.

Από εδώ αρχίζει η οδύσσεια του κ Παπανικόλα.
Η κα Μαρίνη, του τμήματος Πτυχίων και Αδειών, στην περίπτωση αυτή ενήργησε αστραπιαία. Ανέστειλε άμεσα την άδεια εξεταστή  του κ Παπανικόλα τόσο για τα ελικόπτερα όσο και για τα αεροπλάνα.
Η ΕΔΑΑΠ όρισε διερευνητή, ο οποίος υπέβαλε σε λογικό χρονικό διάστημα το πόρισμα του.
Πλην όμως η ΕΔΑΑΠ, λόγω «μείωσης του προσωπικού της» δεν έχει πλέον την δυνατότητα να παρουσιάσει το τελικό πόρισμα.
Η Δ2 με τη σειρά της αναφέρεται στο ατύχημα και αρνείται να αποσύρει την αναστολή της ισχύος της εξουσιοδότησης.  Ταυτόχρονα ο κ Παπανικόλας δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν φέρει ευθύνη για το ατύχημα, αφού δεν υπάρχει  επίσημο πόρισμα.

Έχουμε δηλαδή μία κλασσική περίπτωση ασελγούς συμπεριφοράς Δημοσίων Υπαλλήλων εναντίον ενός μεμονωμένου Έλληνα πολίτη.

Ο κ Παπανικόλας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη. Η ΑΟΡΑ είναι κοντά του. Και αφού απέτυχαν όλοι οι άλλοι δρόμοι, θα δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στο θέμα.
Καλούμε τα μέλη μας, τον κάθε έναν χωριστά, να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.
Διευκρινίζουμε το εξής : Η ΑΟΡΑ δεν παίρνει θέση στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται για το ατύχημα» Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει η ΕΔΑΑΠ.
Η ΑΟΡΑ όμως έχει την απαίτηση, ο πολίτης να πάρει από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες μία ξεκάθαρη και νόμιμη απάντηση μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα. Και γι αυτό θα αγωνιστούμε.