Γεν Συνέλευση ΑΟΡΑ 2017 Καρδίτσα

Είναι ευτύχημα που η Γενική Συνέλευση της ΑΟΡΑ γίνεται φέτος στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Μύρινας Καρδίτσας. Ένα αεροδρόμιο που δεν είναι ούτε της Fraport, ούτε της ΥΠΑ. Ένα αεροδρόμιο όπου την ευθύνη της καλής λειτουργίας θα την έχουμε εμείς οι χειριστές με την πολύτιμη βοήθεια της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσας.


Κίνηση αεροσκαφών  
Το αεροδρόμιο Μυρίνης Καρδίτσας είναι μέσα στην Τερματική Περιοχή της Λάρισας (LGLR  ΜΤΜΑ  Military Terminal Maneuvering Area) Επιβάλλεται λοιπόν να καλέσετε τον Πύργο Ελέγχου της Λάρισας (110 Π.Μ)  πριν μπείτε στην ΜΤΜΑ , επίσης και όταν φεύγετε, στη συχνότητα 120.550
 Όταν πλησιάζετε στο αεροδρόμιο Μυρίνη Καρδίτσας καλέστε στη συχνότητα 119.700 όπου θα ακροώνται όλα τα άλλα αεροσκάφη που θα είναι στον αέρα, καθώς και η Αερολέσχη Νομού Καρδίτσας η οποία μπορεί να σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες
Επειδή δεν υπάρχει  πιστοποιημένος Έλεγχος Εναερίου Κυκλοφορίας η ευθύνη της πτήσης, της προσγείωσης και της απογείωσης βαρύνει αποκλειστικά τον χειριστή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο διάδρομος έχει μήκος 680 μέτρα (άσφαλτος) και επί πλέον έχει περίπου 20 μέτρα χώμα από την κάθε πλευρά.
Μετά την προσγείωση όλα τα αεροσκάφη πρέπει να προσδεθούν επίσης με ευθύνη του χειριστή. Υπάρχουν  σημεία πρόσδεσης.
Η μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο γίνεται με ταξί.
Υπενθυμίζουμε ότι για να κλείσετε δωμάτιο πρέπει να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ
τηλ 24410 71923-6  φαξ 24410 22986  e-mail  kierion1@otenet.gr και να δηλώσετε ότι «πρόκειται για την εκδήλωση  της ΑΟΡΑ Ελλάς».  Οι τιμές είναι 45 ευρώ τη βραδιά το μονόκλινο και 55 το δίκλινο. Είναι σκόπιμο να κλείσετε  έγκαιρα για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή.
Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης θα γίνουν από αυτό το ξενοδοχείο για να αποφύγουμε τις πολλές μετακινήσεις.
Υπάρχει Parking για όσους έλθουν με αυτοκίνητο
Ανεφοδιασμός. 
Προσφέρεται ανεφοδιασμός με mogas  Μπορεί επίσης να γίνει ανεφοδιασμός με Avgas 100 LL με την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι χειριστές θα το ζητήσουν με e-mail,στο info@aopa.gr αναφέροντας πόσα λίτρα καυσίμου θα χρειαστούν, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου.
Σας ενημερώνουμε ότι ανεφοδιασμός στη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι ελαφρά ακριβότερος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Προγραμματίζονται δύο εκδρομές. Η μία το Σάββατο στη Λίμνη Πλαστήρα και η άλλη την Κυριακή στα Μετέωρα Απαραίτητη προϋπόθεση  η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο info@aopa.gr
Δεξίωση στο  Roof  Garden του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ θα δοθεί στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου. Προσκεκλημένοι είναι όλα τα μέλη της ΑΟΡΑ με τις οικογένειες τους. Είναι ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και τις προοπτικές για το αύριο.  Η μετεωρολογία μας έχει υποσχεθεί θαυμάσιο καιρό και θα είναι η δεύτερη βραδιά μετά την πανσέληνο του Ιουνίου. Θα είναι μία μαγευτική βραδιά.
Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρξουν πτήσεις εθισμού για τα μέλη της τοπικής Αερολέσχης
Η Γενική Συνέλευση
Την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 11.00 θα αρχίσει η Τακτική Γεν Συνέλευση έτους 2017 της ΑΟΡΑ Ελλάς
Πριν από την κυρίως Συνέλευση θα υπάρξουν σύντομες ενημερωτικές παρουσιάσεις, διάρκειας 10 λεπτών κάθε μία
Το πρόγραμμα έχει ως εξής
(α) Σύντομες παρουσιάσεις
    (ι) Α. Μάμας Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ  Το θέμα των ασυρμάτων 8.33 ΚΗΖ
    (ιι) Π. Δημητριάδης Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ   Ασφάλεια Πτήσεων
   (ιιι) Κ. Μπίρης  Α’ Αντιπρόεδρος ΑΟΡΑ   Το δύσκολο ΣΗΜΕΡΑ των πτήσεων Γεν Αεροπορίας
(β) Έκθεση πεπραγμένων ΔΣ περασμένης χρονιάς και προοπτικές για τον επόμενο χρόνο.
(γ) Οικονομικός απολογισμός περασμένης χρονιάς.
(δ) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
(ε) Ψηφοφορία για την απαλλαγή ή όχι του ΔΣ από τις ευθύνες οικονομικής διαχείρισης προηγούμενης χρονιάς.
(στ) Προϋπολογισμός επόμενης χρονιάς
(ζ) ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
Πρόσκληση της ΑΟΡΑ προς τα μέλη  
Είναι υποχρέωση όλων  όσων αγαπούν την Γεν Αεροπορία, να παρευρεθούν στη ετήσια Γεν Συνέλευση.  Η παρουσία των μελών της ΑΟΡΑ, δίνει δύναμη στο σωματείο, να συνεχίσει να αγωνίζεται για να προστατεύσει το δικό σου δικαίωμα στην πτήση.
Ειδικά φέτος είναι ευκαιρία να έρθεις και να ενημερωθείς για τις σημαντικές αλλαγές που αναμένονται να συμβούν πολύ σύντομα.
Αν δεν μπορείς να έρθεις, εξουσιοδότησε κάποιον φίλο σου, Μπορείς ακόμη να εξουσιοδοτήσεις το σύνολο του ΔΣ. Σημαντικό είναι να μην απουσιάσεις. Με την εξουσιοδότηση είσαι παρών/παρούσα. Στο τέλος αυτού του τεύχους θα βρεις έντυπο εξουσιοδότησης. Αν δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθεις, συμπλήρωσε και στείλε το ηλεκτρονικά στο info@aopa.gr. Στη Γεν Συνέλευση, με την παρουσία σου η εξουσιοδότηση ακυρώνεται.

8,33

Εξελίξεις περιμένουμε σύντομα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους ασυρμάτους με διαχωρισμό 8,33 ΚΗΖ

Περιμένουμε ως το τέλος Ιουνίου να έχουμε πληροφορίες για το ποσό που θα διαθέσει η Commission για το πρόγραμμα.

Μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν κάνει «προεγγραφή»  περίπου 2.500 αεροσκάφη (από τα 26.000 αεροσκάφη που έχουν δικαίωμα). Από αυτά 1.055 ήταν από Γερμανία, 305 από Σλοβακία, 117 από Πορτογαλία και μόνον 35 από Ελλάδα. Συνολικά σε ολη την Ευρώπη σχεδόν το 90 % των αεροπλάνων δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή ακόμη. Το θέμα είναι σοβαρό. Η Commission δεν θέλει να εγκρίνει χρήματα που δεν θα ξοδευτούν. Αν οι ιδιοκτήτες των αεροπλάνων δεν ενδιαφερθούν, τα χρήματα δεν πρόκειται να μείνουν στο συρτάρι και να περιμένουν. Θα διατεθούν σε άλλες χρήσεις.

Στην Ελλάδα έχουμε μόνον 35 δηλώσεις (από τα 440 αεροσκάφη Γεν Αεροπορίας που έχουν δικαίωμα). Στην ΑΟΡΑ έχουμε ήδη αρχίσει να ανησυχούμε. Αν οι ιδιοκτήτες δεν κινηθούν έγκαιρα θα χάσουν αυτή την δυνατότητα.

Όσα αεροσκάφη δεν έχουν ασυρμάτους 8,33 KHz την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει (με την σημερινή νομοθεσία), να καθηλωθούν.

Τη στιγμή αυτή, η ΑΟΡΑ Ελλάς καλεί όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές, να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ τους ιδιοκτήτες αεροσκαφών Ελληνικού νηολογίου χωρίς 8,33 KHz, να κάνουν Registration στο πρόγραμμα.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη της ΑΟΡΑ Ελλάς

Χωρίς Registration όμως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνουν έξω από το πρόγραμμα
Πλήρη ενημέρωση θα βρείτε στην ιστοσελίδα  www.IAOPA.833.eu

Όσοι θέλουν μπορούν επί πλέον να κάνουν Δήλωση Ενδιαφέροντος και στην ΑΟΡΑ Ελλάς δίνοντας Νηολόγιο, τύπο αφους, και όνομα και τηλέφωνο επαφής.

AirBP - RocketRoute Fuel App

Η AirBP, παγκόσμιος προμηθευτής αεροπορικών καυσίμων, εγκαινίασε την 5η Οκτωβρίου 2016 ένα καινοτόμο τρόπο προμήθειας καυσίμων βασισμένο στην εφαρμογή RocketRouteFuelApp.

Το συγκεκριμένο λογισμικό που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία RocketRoute, βελτιστοποιεί τη διαδικασία ανεφοδιασμού για τη Γενική Αεροπορία σε όλο τον κόσμο προσφέροντας εύκολη online πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο σταθμών αεροπορικών καυσίμων, με άνετες και γρήγορες μεθόδους πληρωμής και επιπλέον δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα διαχείρισης των εκπομπών άνθρακα μέσω online συστήματος.

Περισσότερα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΏΝ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Δύο Ευρωπαικοί Κανονισμοί αλλάζουν το τοπίο της Γενικής Αεροπορίας σε όλη την Ευρώπη

Πρόκειται για τον Κανονισμό (Regulation) 245/2014 (AirCrew) που τροποποιεί τον 1178/2011 και για τον Κανονισμό (Regulation) 379/2014 (AirOperations) που τροποποιεί τον 965/2012

Είναι πολλές οι αλλαγές που επιφέρει η καινούργια νομοθεσία και η ΑΟΡΑ θα σας τις παρουσιάσει σύντομα..

 

Περισσότερα