Διαχρονικές Ενέργειες AOPA Hellas

Αγαπητέ φίλε/φίλη, Αεροπόρε μέλος της AOPA Hellas

Tί έκανε και τί συνεχίζει να κάνει η ΑΟΡΑ Hellas για την Γενική Αεροπορία στην χώρα μας :

 1. Με διαπραγματεύσεις μας με την Fraport πετύχαμε να μειωθούν κατά  50% τα τέλη προσγείωσης & στάθμευσης α/φών Γ.Α. στα 14 αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στην Fraport.
 2. Με παρέμβασή μας στην ΥΠΑ πετύχαμε να επανασχεδιαστούν τα VFR Routes στην ΤΜΑ Αθηνών, έστω και με λίγες μόνο από τις προτάσεις μας, ώστε να γίνει ευκολότερη & ασφαλέστερη η κυκλοφορία α/φων Γ.Α.
 3. Με συνεχείς οχλήσεις & διαμαρτυρίες μας προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (βλ. ΥΠΑ και όχι μόνο) προσπαθούμε να πετύχουμε:
  Tην κατάργηση της αναχρονιστικής νομοθεσίας (1981) που επιβάλλει την είσοδο στην χώρα με πρώτο αεροδρόμιο άφιξης από την Ευρώπη α/φών υποχρεωτικά και μόνο από αεροδρόμια που διαθέτουν τελωνειακή υπηρεσία.
  Την κατάργηση του υποχρεωτικού «Εντύπου 731» που αποτελεί ελληνική γραφειοκρατική έμπνευση και μοναδική πρωτοτυπία στην Ευρώπη.
  Την κατάργηση του αλλοπρόσαλλου «σπαστού» ωραρίου λειτουργίας των περισσοτέρων τοπικών αεροδρομίων που «ανοιγοκλείνουν» διάφορες ώρες της ημέρας, δυσκολεύοντας τον αεροτουρισμό με α/φη Γ.Α. ιδίως στη νησιωτική Ελλάδα
  Την μείωση της υπερβολικής φορολογίας στα αεροπορικά καύσιμα για την Γ.Α. & και την απαλλαγή της από τα αντικειμενικά φορολογικά τεκμήρια που εμποδίζουν την ανάπτυξη της Γ.Α. στην Ελλάδα και έχουν καταστήσει την αεραθλητική δραστηριότητα ένα ακριβό «χόμπυ» των πλουσίων.
  Αφήσαμε τελευταίο ίσως το σπουδαιότερο, την συνεχή προσπάθεια μας για να αλλάξει η αρνητική νοοτροπία και ο απαράδεκτος τρόπος που αντιμετωπίζουν ορισμένοι την Γενική Αεροπορία και την αεραθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας..

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις προσπάθειες μας για την βελτίωση της Γενικής Αεροπορίας στη χώρα μας, και σ’ αυτές τις προσπάθειες μας σε θέλουμε σύμμαχο & συμπαραστάτη, ηθικά και οικονομικά, με μόνη την συνδρομή σου στην ΑΟΡΑ.

Τελειώνοντας σου θυμίζουμε την AOPAAIRCREW κάρτα με την οποία έχεις προτεραιότητα στα securitypointsκαι εκπτώσεις στα καταστήματα λιανικής και εστίασης των αεροδρομίων.