Προς τον υπουργό μεταφορών

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2019

Αριθμ. Πρωτ. 014-19

Προς Υπουργό Υποδομών και Mεταφορών

Κύριον Κώστα Καραμανλή

Θέμα: Γενική Αεροπορία και Αεροπορικός Τουρισμός

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καταρχάς θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο κρίσιμο έργο που αναλαμβάνετε.

Ως AOPA Hellas μετά την πρώτη επικοινωνία μας, θα θέλαμε να συνεχίσουμε την ενημέρωσή σας για τα τεράστια προβλήματα που έχει η Γενική Αεροπορία στην χώρα μας με αντίκτυπο τόσο στην Ελληνική οικονομία όσο και στην εικόνα της στο εξωτερικό. Συνεχίζουμε δυστυχώς να είμαστε αποδέκτες παραπόνων από πολλούς ξένους χειριστές – επισκέπτες για τις απαράδεκτες πρακτικές που ισχύουν στην Ελλάδα στον χώρο της Γενικής Αεροπορίας και του Αεροπορικού Τουρισμού.

Προτείνουμε να κάνουμε μια συνάντηση εργασίας ώστε να θέσουμε τα προβλήματα, τους στόχους και το σχέδιο δράσης μας. Στην προηγούμενη συνάντησή μας σας είχαμε δώσει έναν φάκελο με τα βασικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μπορούμε τώρα να είμαστε πιο αναλυτικοί ειδικά για τις άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να γίνουν σε πολιτικό και νομοθετικό επίπεδο.

Φυσικά θα θέλαμε να είστε επικεφαλής της συνεργασίας μας, όμως αναγνωρίζοντας τις αυξημένες υποχρεώσεις σας θα μπορούσαμε να κάνουμε και συναντήσεις με τον Υφυπουργό σας ή άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας.

Τέλος θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να έχουμε μια συνάντηση με τον επόμενο Διοικητή της ΥΠΑ που θα επιλέξετε ώστε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για τα χρόνια προβλήματα και τις αγκυλώσεις της Υπηρεσίας με την Γενική Αεροπορία.

Προσβλέποντας σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Για την ΑΟΡΑ Hellas