Ωράριο ΠΕΑ/ΜΕΓΑΠ

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2019

Αριθμ. Πρωτ. 015-19

Προς : πρωτόκολλο ΥΠΑ

Αποδέκτες ΥΠΑ Δ3/Β

Θέμα: Ωράριο ΠΕΑ/ΜΕΓΑΠ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση με το έγγραφό σας με Αρ. Πρωτ. Κ.Γ/ 26181 σχετικά με το ωράριο λειτουργίας του ΠΕΑ/ΜΕΓΑΠ.

Όπως γνωρίζουμε όταν παραχωρήθηκε το αεροδρόμιο των Μεγάρων για χρήση και από την Πολιτική αεροπορία υπήρξε κάποιο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΑ και Αεροπορίας Στρατού και για ένα μεγάλο διάστημα υπηρετούσαν στον ΠΕΑ/ΜΕΓΑΠ και προσωπικό της ΥΠΑ. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η κατάσταση με τον ΠΕΑ/ΜΕΓΑΠ να στελεχώνεται αποκλειστικά από προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού, η (πολιτική) Γενική Αεροπορία είναι στο έλεος των αποφάσεων της Αεροπορίας Στρατού.

Η ΥΠΑ οφείλει να προστατεύσει την πολιτική αεροπορία, όπου φιλοξενείται από τις ένοπλες δυνάμεις με μνημόνια συνεργασίας κλπ., ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν υπηρεσίες όμοιες των πολιτικών αεροδρομίων.

Με την πρόσφατη βλαπτική μεταβολή του ωραρίου ΠΕΑ/ΜΕΓΑΠ να κλείνει στις 17:00L τα Σ/Κ και αργίες, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για τη δραστηριότητα της Γενικής Αεροπορίας στο μοναδικό ελεύθερα προσβάσιμο αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας της πρωτεύουσας. Δεν μας καλύπτει η απάντησή σας «να απευθυνθούμε στην Αεροπορία Στρατού» διότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν συζητούν με πολίτες. Το θεσμικό μας όργανο είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και σε αυτήν απευθυνθήκαμε δεόντως για την προστασία μας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε πως έχετε σκοπό να βοηθήσετε στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στη ΜΕΓΑΠ με το μειωμένο ωράριο ΠΕΑ ως η καθ ύλιν αρμόδια υπηρεσία για τους πολίτες αεροπόρους.

Επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την άλλη επιστολή μας της 14/06/2019 Αρ. Πρωτ. AOPAHellas 011-19, αρ. πρωτ. ΥΠΑ 22256 με θέμα την διαβούλευση και την συμμετοχή στις ΕΧΑ και πόσες Επιτροπές Χρηστών έχουν συγκροτηθεί σε ποια αεροδρόμια που διαχειρίζεται η ΥΠΑ.

Με εκτίμηση,

Για την ΑΟΡΑ Hellas,