Γενική Συνέλευση AOPA - Ιωάννινα 3-5/6/2016

ΑΟΡΑ Ελλάς

Τακτική Γενική Συνέλευση 2016 και εκλογές για ανάδειξη ΔΣ

Γιάννενα 3 – 5 Ιουνίου  Ξενοδοχείο Οlympic

Πραγματική αεροπορική εορτή οργανώνεται στα Γιάννενα από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου. Οι αφήξεις αρχίζουν από την Παρασκευή το πρωί και οι αναχωρήσεις αρχίζουν την Κυριακή το απόγευμα.

 

Είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα και να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές σε υπέροχο αεροπορικό περιβάλλον. Το σημαντικό στην εκδήλωση αυτή είναι ότι αξίζει να έχουμε μαζί μας και την οικογένεια ή τους φίλους μας. Δεν είναι πολλές οι αεροπορικές εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν τα μέλη της οικογένειας και θα τις θυμούνται αργότερα. Τα Γιάννενα έχουν ένα ιδιαίτερο άρωμα. Η ιστορική πόλη, οι θρύλοι που την περιβάλλουν, η μαγευτική λίμνη, το νησάκι με την ανάμνηση της κυρά Φροσύνης.

Το Ξενοδοχείο

Το πολυτελές ξενοδοχείο Olympic βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε μικρή απόσταση από την λίμνη και από το σημείο που αναχωρούν τα σκάφη για το νησάκι. Διαθέτει στα μέλη της ΑΟΡΑ δίκλινο δωμάτιο με πρωινό με 65 ευρώ τη βραδιά. Το μονόκλινο κοστίζει μόνον 45 ευρώ τη βραδιά και υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οικογένειες με παιδιά. Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις

www.hotelolymp.gr  

www.facebook.com/hotelolympicioannina

Για την κράτηση δηλώστε ότι είστε «Μέλη της ΑΟΡΑ»  και χρησιμοποιείστε τα παρακάτω
e-mail: info@hotelolymp.gr
Tel +30 26510 22233, 25888
Fax: +30 26510 22041

Η διοργάνωση

Την διοργάνωση χρωστούμε στον κ Γιάννη Δήμο Πρόεδρο της Αερολέσχης Ιωαννίνων  και στον Εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ.Στάθη Σιούτη. Ακόμη σημαντικά βοήθησε ο Δήμαρχος Ζήτσας Ιωαννίνων κ Μιχάλης Πλιάκος. Από πλευράς ΑΟΡΑ εργάζονται για την εκδήλωση το Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ Πάνος Δημητριάδης και ο Ταμίας Βασίλης Κώστα.

Οι αφήξεις για τις εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου και συνεχίζονται το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου.

Οι αεροπορικές εκδηλώσεις αρχίζουν το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου και περιλαμβάνουν πτήσεις ελαφρών αεροπλάνων, ελικοπτέρων  και υδροπλάνων. Επίσης θα πετάξει έπειτα από αρκετά χρόνια το motor glider της τοπικής αερολέσχης.

Το βράδυ του Σαββάτου, θα γίνει η καθιερωμένη επίσημη Δεξίωση Γνωριμίας που θα φέρει σε επαφή τα μέλη της ΑΟΡΑ με την κοινωνία της πόλης των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το Καταστατικό την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11.00 θα γίνει η επαναληπτική  Γεν Συνέλευση της ΑΟΡΑ Ελλάς σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Olympic. Ταυτόχρονα όμως οι οικογένειες και οι φίλοι που θα συνοδεύουν τους πιλότους μπορούν να πάρουν μέρος σε ξενάγηση στην πόλη των Ιωαννίνων με συνοδεία ξεναγού. Η ξενάγηση προσφέρεται δωρεάν από το ξενοδοχείο Olympic

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνουν  όλοι όσοι γνωρίζουν από σωματεία, η πρώτη Γεν Συνέλευση  αναβάλλεται πάντοτε από έλλειψη απαρτίας. Πρακτικά σε όλες τις περιπτώσεις η Γεν Συνέλευση πραγματοποιείται τη δεύτερη φορά, μία εβδομάδα αργότερα, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, οπότε απαρτία υπάρχει ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Για τον λόγο αυτό, η απόφαση του ΔΣ της ΑΟΡΑ ορίζει σαν πρώτη ημερομηνία για την σύγκλιση της Γεν Συνέλευσης 2016 την Κυριακή 29 Μαίου, στο Ξενοδοχείο Olympic των Ιωαννίνων και ώρα 11.00  Όπως όμως όλοι καταλαβαίνουμε δεν θα υπάρχει απαρτία. Συνεπώς η Γεν Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε την δεύτερη φορά, την Κυριακή 5 Ιουνίου, επίσης στο ξενοδοχείο Olympic των Ιωαννίνων και ώρα 11.00. Στην περίπτωση αυτή απαρτία θα υπάρχει ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών. Στην ειδική περίπτωση της ΑΟΡΑ όπου τα μέλη δεν είναι κάτοικοι της ίδιας πόλης, αλλά για να παρευρεθούν πρέπει να ταξιδέψουν, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι η Γεν Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΑΟΡΑ Ελλάς  

Κυριακή 5 Ιουνίου 11.00 πμ    Ξενοδοχείο Olympic Ιωαννίνων  

Γεν Συνέλευση.  Προεδρεύει ο Πρόεδρος της ΑΟΡΑ Ελλάς

(α) Έκθεση πεπραγμένων ΔΣ περασμένης χρονιάς και προοπτικές για τον επόμενο χρόνο.
(β) Οικονομικός απολογισμός περασμένης χρονιάς.
(γ) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
(δ) Ψηφοφορία για την απαλλαγή ή όχι του ΔΣ από τις ευθύνες οικονομικής διαχείρισης προηγούμενης χρονιάς.
(ε) Προϋπολογισμός επόμενης χρονιάς
(στ) Ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Αρχαιρεσίες

(ζ) Εκλογή Προέδρου της Γεν Συνέλευσης και 3 ψηφολεκτών
(η) Το μέλος που έχει εκλεγεί αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Γεν Συνέλευσης
(θ) Συζήτηση
(ι)  Ψηφοφορία

Χρήσιμες πληροφορίες

 1. Στη Γενική Συνέλευση δικαιούνται να παρευρεθούν με δικαίωμα λόγου μόνον τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη
 2. Η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνει την τελευταία στιγμή, πριν από την είσοδο στην αίθουσα της Γεν Συνέλευσης.
 3. Εκπρόσωποι της πολιτείας ή σημαντικά πρόσωπα μπορούν να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό αμέσως πριν από την επίσημη έναρξη της Γεν Συνέλευσης.
 4. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 12 πλήρους μήνες από την ημέρα της εγγραφής.
 5. Παλαιά μέλη που η συνδρομή τους δεν έχει ανανεωθεί για διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, έχουν δύο δυνατότητες  (α) Πρώτη δυνατότητα. Να καταβάλλουν το σύνολο της οικονομικής εκκρεμότητας και να πάρουν μέρος στη Γεν Συνέλευση με δικαίωμα λόγου και με δικαίωμα ψήφου (β) Δεύτερη δυνατότητα. Να κάνουν νέα εγγραφή, καταβάλλοντας συνδρομή ενός μόνον έτους, οπότε θα έχουν δικαίωμα λόγου αλλά για τους πρώτους 12  μήνες από την ημέρα της εγγραφής δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
 6. Κατά τις αρχαιρεσίες, τόσο το μέλος που θα εκλεγεί και θα προεδρεύσει όσο και οι 3 ψηφολέκτες που θα εκλεγούν πρέπει να μην είναι μέλη του απερχόμενου ΔΣ και να μην έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα για το επόμενο ΔΣ.
 7. Σύμφωνα με το Καταστατικό υποψηφιότητα για το ΔΣ μπορούν να υποβάλλουν μέλη που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν αποδοτικά τις υπηρεσίες τους προς το σωματείο. Για να γίνει αυτό πρέπει  για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, να έχουν εργαστεί εθελοντικά με την ιδιότητα του πρώην μέλους του ΔΣ ή του πρώην Εκτελεστικού Μέλους του ΔΣ. Σημειώνουμε εδώ ότι η ΑΟΡΑ Ελλάς δεν είναι αθλητικό σωματείο, δεν ανήκει στην Γεν Γραμματεία αθλητισμού  και δεν δεσμεύεται από τις πρόνοιες του Νόμου για τα αθλητικά σωματεία.
 8. Η ψηφοφορία γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο
 9. Οι υποψηφιότητες για το ΔΣ πρέπει να υποβληθούν τουλάχιστον 3 ολόκληρες ημέρες πριν από την Γεν Συνέλευση
 10. Πριν από κάθε ψηφοφορία γίνεται συζήτηση. Τα μέλη εκφράζουν τις απόψεις τους. Ο εκάστοτε προεδρεύων τηρεί σειρά ομιλητών και δύναται να θέσει χρονικό όριο (πχ κανένας ομιλητής να μην ξεπεράσει τα 3 λεπτά). Το χρονικό όριο μπορεί να αλλάξει κατά την διάρκεια της Γεν Συνέλευσης. Η δευτερολογία μπορεί να επιτραπεί κατά την κρίση του Προεδρεύοντος.
 11. Όλα τα μέλη καλούνται να παρευρεθούν προσωπικά στην ετήσια Γεν Συνέλευση της ΑΟΡΑ. Είναι μόνον μία φορά το χρόνο. Είναι η μοναδική ευκαιρία να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά
  Αν η προσωπική παρουσία είναι αδύνατη, επιβάλλεται να ορίσετε εκπρόσωπο. Ο εκπρόσωπος θα ψηφίσει για σας και όταν γυρίσει θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις. Για να ορίσετε εκπρόσωπο αρκεί να συμπληρώσετε και να στείλετε στο info@aopa.gr το Παράρτημα που ακολουθεί
  Αν ακόμη και αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σαν τελευταία επιλογή, επιβάλλεται να ορίσετε σαν εκπρόσωπό σας, ένα μέλος από το ΔΣ. Για να γίνει αυτό, αρκεί να βάλλεται ένα σταυρό δίπλα στο όνομα που θα επιλέξτε (θα βρείτε όλα τα ονόματα στο κάτω μέρος του Παραρτήματος) και να το στείλετε στο info@aopa.gr
 12. Για μας στην AOPA δεν νοείται να είσαι μέλος της και να μην εκφράζεις την άποψη σου για όσα γίνονται στο χώρο της Γενικής Αεροπορίας.  Για τις καλές και για τις κακές ενέργειες του ΔΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει οπωσδήποτε δεκτή η δική σου άποψη. Θέλουμε όμως να το κάνεις, πρώτον απέναντι στον εαυτό σου και δεύτερον για το γενικότερο καλό της Γενικής Αεροπορίας, να κάνεις γνωστή τη δική σου άποψη.

 

Εξουσιοδότηση για εκπροσώπηση στη Γεν Συνελευση 2016
Authorization for my representation in the coming Gen Assembly 2016.
 
H συμπληρωμένη αίτηση να σταλεί στο info@aopa.gr ή στο fax 210 9600 732
Completed form should be send to info@aopa.gr of fax 0030 210 9600 732
 
Ο παρακάτω αναφερόμενος
The undersigned
 
ΕΠΩΝΥΜΟ  Family name
ΟΝΟΜΑ  Name
Αριθμ  μητρώου ΑΟΡΑ Ελλάς (*)  ID number for AOPA Greece
 
που έχω δικαίωμα ψήφου, εξουσιοδοτώ το μέλος της ΑΟΡΑ Ελλάς που αναφέρεται παρακάτω και το οποίο έχει επίσης δικαίωμα ψήφου, να με εκπροσωπήσει καθ όλα στη Γεν Συνέλευση και να ψηφίσει για μένα.
Εναλλακτικά μπορώ να εξουσιοδοτήσω οποιοδήποτε μέλος του σημερινού ΔΣ  βάζοντας ένα σταυρό δίπλα στο όνομα του μέλους.  
Who holds the right to vote for AOPA Greece, I hereby authorize the AOPA member referred below, to fully represent me in the coming General Assembly including the right to vote for me
Alternatively, I may elect to authorize any member of the current AOPA board by entering a cross to the right of the name.
 
Ο εξουσιοδοτούμενος
The authorized member
 
ΕΠΩΝΥΜΟ  Family name
ΟΝΟΜΑ  Name
Αριθμ  μητρώου ΑΟΡΑ Ελλάς (*)  ID number for AOPA Greece  
 
(*)     Ο αριθμός Μητρώου ΑΟΡΑ Ελλάς αναγράφεται στην Κάρτα Μέλους
         ID number can be found on the AOPA card
 
Είναι σκόπιμο, όλα τα μέλη της ΑΟΡΑ να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση. 
Αν παρευρεθείτε η παρούσα εξουσιοδότηση ακυρώνεται
All members should appear at AOPA General Assembly. In case you manage to come, this authorization is cancelled.


Μου είναι αδύνατον να παρευρεθώ προσωπικά και γι αυτό εξουσιοδοτώ το παρακάτω μέλος του ΔΣ να με εκπροσωπήσει στην Γεν Συνέλευση και να ψηφίσει για μένα

I will not  participate in the General Assembly  so I authorize the following member of the Board to stand in my position and vote for me


Μ. Ζομπανάκη             Γ. Καλαφάτη             Α. Κουτσουδάκης                Β. Κώστας             Κ. Μπίρης      

 M. Zombanaki               G. Kalafati                   A. Koutsoudakis                   B. Kostas                K. Biri

ΑΟΡΑ  ΕΛΛΑΣ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2016
GENERAL  ASSEMBLY 2016